Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Too Good To Go feirer to år og redder mer mat enn noen gang

Daglig leder, Sophie Wiik– Tiden har flydd av gårde, sier Sophie Wiik, daglig leder og eier av Too Good To Go Norge AS til SMAKmagasinet.no.

Too Good To Go er et tiltak i kampen mot matsvinn; konseptet går ut på at spisesteder selger overskuddsmat til en redusert pris via en gratis og brukervennlig app. 
Appen kobler forbrukere opp mot spisesteder med overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Kunden velger et spisested i appen, forhåndsbetaler og henter maten i et angitt tidsrom. 

Stor vekst

– I løpet av de to årene har nesten 500 000 mennesker fra nord til sør i Norge lastet ned appen. De redder mat fra rundt 800 forskjellige hoteller, bakerier, matbutikker, restauranter, kantiner, bensinstasjoner og kiosker, forteller Wiik. 
Det er også mange som velger å støtte Matsentralen via appen. 
– Maten hører hjemme i magen og ikke i søpla. Siden oppstart for to år siden har vi reddet godt over en halv million porsjoner med mat. Det er et bevis på at det nytter!

Planer for 2018

Under et faglig forum for KuttMatsvinn2020 i fjor høst ble kantiner og hoteller anbefalt å knytte seg til Too Good To Go som et effektfullt tiltak for å redusere matsvinnet sitt. Wiik sier at særlig kantiner og matbutikker vil være et fokusområde fremover. 
– Planen for 2018 er først og fremst å forbedre tilbudet vårt rundt om i Norge. Vi er best i Oslo og Bergen, og skal bli enda bedre i Nord-, Sør- og Midt-Norge. Too Good To Go er en storstilt redningsaksjon for overskuddsmaten i Norge!