Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

SMAK 2017 inngår samarbeid med Matsentralen

Christiano Aubert, daglig leder matsentralen Foto: Monica Løvdahl-Bærekraft og riktig ressursutnyttelse betyr mye for oss, og vi er derfor veldig glade for at vi har inngått et samarbeid med Matsentralen, sier prosjektleder Torill Engelberg i SMAK 2017. Denne avtalen innebærer at all emballert overskuddsmat fra messen vil bli stilt til rådighet for Matsentralen. Etter forrige SMAK-messe ble det overlevert 1255 kilo overskuddsmat.

-Vi er positive til dette samarbeidet både fordi det gir oss en betydelig mengde overskuddsmat vi kan re-distribuere, og fordi det er viktig for oss å være synlige på en messe som SMAK, sier daglig leder Cristiano Aubert i Matsentralen.

-Jeg har god kjennskap til bransjen etter å ha jobbet over 25 år både i dagligvare og servicehandel, og ser frem til å treffe mange kjente. Messen gir også en utmerket anledning til å presentere Matsentralen til aktører som kanskje ikke kjenner så godt til oss og hva vi driver med.

-Er det rom for flere leverandører hos Matsentralen?
-Så absolutt. Jeg håper å møte flere nye under SMAK 2017, sier Cristiano Aubert.


Fakta om matsentralen

  • Matsentralen er en veldedig organisasjon som omfordeler overskuddsmat til vanskeligstilte
  • Deres rolle er 2-delt. De arbeider med å redusere matsvinnet som er et betydelig samfunnsproblem i Norge i dag, og bidrar på en måte som gjør at vanskeligstilte får tilgang til god og sunn mat. I 2016 vil de omfordele drøyt 1000 tonn mat som utgjør over 2 millioner måltider.
  • Matsentralen representerer et bidrag til vanskeligstilte – noe som er en stor og uensartet gruppe. Det er alt fra rusmisbrukere som lider av underernæring fordi de bruker pengene sine på annet enn mat, det er fattige barnefamilier som trenger støtte i hverdagen, psykisk syke og foreninger som arbeider med leksehjelp for barn og unge for å nevne noen. Spennet er bredt, men alle har det til felles at behovet er stort. Alt i alt regner de med at de har godt over 10 000 mennesker som får viktig og god næring gjennom denne ordningen.