Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Prøv brunostis på menyen!

- ASKO Servering tilbyr en meget stor bredde innenfor is-kategorien. Bare fra vår hovedsamarbeidspartner Hennig Olsen tilbys hele 39 varianter produsert spesielt for serveringsnæringen, forteller kategorisjef Tom Cato Malmer.

- I tillegg til dette kommer alle typer småis og ikke minst alle variantene fra andre produsenter som vi samarbeider med. Her vil jeg spesielt trekke frem Iskremgarden og Kulinaris som har mye spennende å by på.

Is er en interessant varegruppe for mange kundesegmenter. En ting er selvfølgelig sesongsalget av is som er betydelig for mange. Noe annet er at dette også er en stor varegruppe gjennom hele året på dessertsiden. Mange er glade i is og det passer til ulike anledninger.- Derfor kan det være fornuftig å se på hvordan man kan utvide dette salget, mener Tom Cato Malmer.

- En måte å gjøre det på, er å bruke menyen aktivt – bl.a. gjennom å kommunisere de gode historiene knyttet opp til is og iskremproduksjon. Både Iskremgarden og Kulinaris er små, lokale produsenter som har gode historier å fortelle!


Gode smaker

- Og selvfølgelig ligger det muligheter i å gjøre mer ut av de mange gode smaksvariantene som tilbys. Brunostisen fra Kulinaris er et godt eksempel i så måte. Server den for eksempel sammen med en vaffel. Fantastisk godt! Det samme er vaniljeisen fra gården Waldeland på Jæren. Her produserer Ole Morten Waldeland og kona Grete noen utrolig smaksrike iskremvarianter man absolutt bør prøve, mener Tom Cato. Iskremgarden kan du lese mer om på smakmagasinet.no.


Forbedret kuleis fra Hennig Olsen

Hennig Olsen har i forbindelse med bortfallet av de norske spiseforskriftene gjort forbedringer på sine kuleisprodukter slik at reseptene er i samsvar med europeiske standarder. Denne endringen innebærer bl.a. at produktene ikke kan ha ”kunstige aromaer” dersom produktet skal betegnes som for eksempel Vanilje fløteis. Dersom kunstig aroma brukes, f.eks. Vanilin, må produktet benevnes med fløteis med vaniljesmak.
- Det er med på å løfte fokuset på kvalitet innenfor kategorien, fremhever Tom Cato Malmer som anbefaler deg å ta en titt på de spennende nyhetene som er på meierikampanjen i mai. Her kan du gjøre gode kjøp!