Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Øl på menyen?

Ikke glem gluten- og alkoholfrie alternativer

Julebord-sesongen er allerede i full gang, og tradisjonell julemat som lutefisk, ribbe, rakfisk og pinnekjøtt går unna i høyt tempo.

Sammen med disse rettene hører selvfølgelig godt drikke, og juleølet har lange tradisjoner i denne sammenheng. Men selv om omsetningen er høy og etterspørselen god, kan det være fornuftig å huske at det ikke er alle som ønsker eller kan drikke juleøl eller pils.

Du bør derfor ha noen gode alkoholfrie alternativer på menyen. 

En ting er at dette er viktig for dem som ikke ønsker alkohol. En annen ting er at etterspørselen etter de alkoholfrie øl-variantene er sterkt økende.

- ASKO Servering har hatt en betydelig vekst innenfor kategorien øl. Det er flere årsaker til dette, forteller kategorisjef Jonas Bye i NorgesGruppen Innkjøp.

- For det første ser vi at det er en økende interesse for det å kombinere øl med mat ute hos forbruker. For det andre har ASKO fått en meget fin bredde innenfor denne varegruppen. Samtidig er nok potensialet enda større – ikke minst innenfor alkoholfritt øl. Så langt i år har vi en økning på hele 32 %. Det kan derfor være lønnsomt og kundevennlig å ha en del alkoholfrie varianter på menyen. Vi har i dag rundt 40 alkoholfrie ølsorter å velge mellom, forteller Bye.

Glutenfritt

Det anslåes at rundt 40 000 mennesker har Cøliaki i Norge. I tillegg kommer rundt 100 000 som i perioder plages med matintoleranse i en eller annen form – ofte knyttet til eller forbundet med gluten-intoleranse. Da er ikke øl brygget på hvete et godt alternativ! Det finnes imidlertid glutenfrie øl-varianter – både med og uten alkohol. Det er i dag 7 slike varianter, 4 av dem er uten alkohol. For de gjestene det gjelder, betyr det mye å få et slikt tilbud. Det er derfor flere gode grunner til å tilby også dette.

Bestselgere

De tre mestselgende alkoholfrie øl-variantene er følgende:

1. Erdinger alkoholfri

2. Aass Uten

3. San Miguel alkoholfri

Av de glutenfrie alternativene uten alkohol, er det Lammsbrau som topper salgsstatistikken. Sjekk vårt brede øl-utvalg i askoservering.no