Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Økende økologisk bevissthet

- For storhusholdning og serveringsbransje er norskproduserte, økologiske kvalitetsvarer særskilt spennende. En dyrevelferd som ikke kun er forsvarlig, men som er god, er viktig for disse fortellingene, og gir også direkte utslag i det faktiske smaksbildet. Derfor har jo bransjen lenge vært opptatt av nettopp slike produkter. Som ledende grossist og handelshus jobber vi jevnt og trutt med å øke et allerede stort sortiment på det økologiske feltet, og er stadig på leting etter nye, lokale samarbeidsparnere, sier kategorisjef i NorgesGruppen, Jonas Werner Andersen. 

Samarbeid
- Et godt eksempel er vårt samarbeid med Rørosmeieriet. Her har vi et lite meieri som arbeider etter en grunnleggende og sunn filosofi, som er trofast mot sin visjon, og som fokuserer hundre prosent på unik produktkvalitet. Vi i NorgesGruppen ser Rørosmeieriet som en spydspiss i et viktig arbeid, hvor vi kan la små leverandører få vokse inn i vårt system. Noe som har vist seg lønnsomt også for leverandørene selv; Rørosmeieriet har hatt en sunn utvikling med en vekst på 37% for inneværende år. 

Nå er tjukkjølka tilbake! Les artikkelen her. 

- Den økologiske trenden er i ferd med å "sette" seg i folks bevissthet. Det er en tankegang der dyrevelverd er ledestjerne, og hvor den kompromissløse kvaliteten, den gode smaken og den engasjerende historien sammen skaper de unike produktene, sier Andersen 

- Land som det er naturlig å sammenligne oss med har ligget noen hestehoder foran oss når det gjelder økologisk bevissthet, mye på grunn av at de tradisjonelle norske landbruket har hatt et velfortjent godt rykte. Nå ser vi imidlertid at en ny og helhetlig tankegang slår rot. Vi ser på dyrevelferd med nye øyne, forklarer Andersen. 

- Vi ser på det som vår oppgave - som en ledende aktør - å åpne dører og å løfte frem de mindre økologiske leverandørene. Slik får disse leverandørene helt nye markedsmuligheter, samtidig som vi kan skape et stadig mer omfattende og mangfoldig sortiment, avslutter Andersen. 

Tekst: Thomas Floyd