Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Lerstang - En helt ny og unik kylling

Lerstangkylling slaktes ved 63-70 dager, med en slaktevekt på ca 1,8 kg. Fersk Lerstangkylling er nå tilgjengelig over ASKO!

Alle kyllinger som tilbys i norske dagligvarekjeder i dag er ulike varianter av rasen Ross. Dette er en rase som er avlet frem for å oppnå riktig slaktevekt på kort tid. Nå lanseres en ny og naturlig saktevoksende kyllingrase fra SASSO (SelectionAvicolede la Sartheet du Sud-Ouest) som bruker dobbelt så lang tid som den konvensjonelle kyllingen til å oppnå omtrent samme slaktevekt.

Dette er den eneste kyllingen i Norge som pr definisjon kan kalles saktevoksende, og rasen er godkjent for kvalitetsmerket «LabelRouge» i Frankrike. 

Epd: 4651667 Kyllinglår naturelle Lerstang Ant i pk: 6 stk
Epd: 4651709 Kyllinglår krydret Ant i pk: 6 stk
Epd: 4651782 Lerstangkylling hel Ant i pk: 4 stk (klikk for å se produktet)

Det er produsenten Gårdsand i Vestfold, som i samarbeid med dyktige fagfolk har utviklet den nye kyllingen. Kyllingen vil bli markedsført under merkenavnet Lerstang. Kyllingene starter sitt liv på Lerstang gård, der eggene klekkes.
Kyllingen vokser opp på 11 gårder i Vestfold, med kort vei til eget slakteri.
Kyllingen styrer sin egen døgnrytme, har tilgang på dagslys, fôr og vann når den selv ønsker det og har i tillegg god plass. Den har også høyballer, vagler og kråsstein i kyllinghusene. Dette er kyllinger som får leve ut sine naturlige instinkter, og som gjerne tar seg en flytur.

Flere av landets mest profilerte kokker har i lengre tid etterlyst en saktevoksende kylling i Norge som er saftig, mør og som har god kjøttstruktur. At kyllingen lever dobbelt så lenge som det meste annen kylling gir bedre smak og et mer delikat kjøtt.