Ingen jul uten grøt! - ASKO Servering

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Ingen jul uten grøt!

Annenhver nordmann spiser risengrynsgrøt på selveste julaften, mens én av tre synes den tradisjonen passer best på lillejulaften.

I løpet av julemåneden desember spiser nesten 80 prosent av oss nordmenn risengrynsgrøt.*

Enkelte mener at risengrynsgrøten må lages fra bunnen av, men kvaliteten på ferdiggrøtene har nå blitt så god at flere velger å servere dette. Ferdiggrøt er både godt, enkelt og går raskt å lage når du skal servere mange gjester. 3 kg Fersk & Ferdig Risgrøt er klar til servering, og er bare å varme opp. 

Risgrøten kan også brukes kald, blandet med krem til riskrem. Skal riskremen stå litt kan du med fordel bruke Millac Gold 33%, den «står» mye bedre enn vanlig krem. 

Også rømmegrøt forbindes med jul blant noen. Hvorfor ikke prøve Rømmegrøt fra Heidal Ysteri? Den kan serveres med spekemat og flatbrød - og kanel, sukker og en rand med smør som er kokt ut av rømmen. Dette er festmat som smaker!

God grøtjul! 

*Undersøkelse fra 2009 av Synovate for opplysningskontoret for meieriprodukter - Melk.no.