Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Ingen jul uten grøt!

Annenhver nordmann spiser risengrynsgrøt på selveste julaften, mens én av tre synes den tradisjonen passer best på lillejulaften.

I løpet av julemåneden desember spiser nesten 80 prosent av oss nordmenn risengrynsgrøt.*

Enkelte mener at risengrynsgrøten må lages fra bunnen av, men kvaliteten på ferdiggrøtene har nå blitt så god at flere velger å servere dette. Ferdiggrøt er både godt, enkelt og går raskt å lage når du skal servere mange gjester. 3 kg Fersk & Ferdig Risgrøt er klar til servering, og er bare å varme opp. 

Risgrøten kan også brukes kald, blandet med krem til riskrem. Skal riskremen stå litt kan du med fordel bruke Millac Gold 33%, den «står» mye bedre enn vanlig krem. 

Også rømmegrøt forbindes med jul blant noen. Hvorfor ikke prøve Rømmegrøt fra Heidal Ysteri? Den kan serveres med spekemat og flatbrød - og kanel, sukker og en rand med smør som er kokt ut av rømmen. Dette er festmat som smaker!

God grøtjul! 

*Undersøkelse fra 2009 av Synovate for opplysningskontoret for meieriprodukter - Melk.no.