Epleskrott - råvare eller avfall? - ASKO Servering

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Epleskrott - råvare eller avfall?

Epleskrotter kan faktisk bli til en knallgod dessert!

Bakte «epleskrotter» i whiskykrem 

«Epleskrott» lyder mer som avfall enn som råvare, vi innrømmer det.
Men tenk på de gangene du har stått på kjøkkenet og skåret bort mesteparten av eplet med en kniv og står igjen med en delikat (men upraktisk), firkantet kjerne. Med mange epleskrotter kan du fort få nok til en nydelig og annerledes dessert som garantert vil overraske dine kunder.


Du trenger:
Epleskrotter
kanel 
sukker
smør
fløte
en slant whisky (konjakk går også bra)

Slik gjør du:

Pisk krem og bland inn whiskyen. Sett det i kjøleskapet. Krydre epleskrottene godt med sukker og kanel og stek dem i smør til de er ordentlig myke. Skrap av så mye du kan av fruktkjøttet og bland det i whiskykremen. Pass på at du ikke får med selve kjernen. 

Kilde: www.matvett.no