Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Årets kunde - stor spennvidde blant de nominerte

Tradisjonen tro skal "Årets kunde" kåres på NorgesGruppens og ASKO Servering sine kunde- og leverandørdager (KLD) i begynnelsen av januar.

De tre nominerte til denne høythengende prisen er nå klare, og disse er denne gang Er-An veikro, Hurtigruteskipet Trollfjord og Kverneriet & Friends AS. 

I kriteriene for prisen legges det vekt på at de aktuelle kandidatene skal ha utmerket seg på ett eller flere områder når det gjelder god utvikling og vekst, at de er et samlingspunkt i nærområdet og at virksomheten preges av innovasjon. Det vektlegges at kandidatene har høy lojalitet til avtaler, og gode systemer og rutiner for innkjøp. 

En av de nominerte kåres som vinner på KLD i januar. 

Er-An veikro
Du ser den godt fra veien. Den gule amerikanske skolebussen er et blikkfang av de sjeldne, og du finner den og Er-An veikro på Syfteland i Os kommune utenfor Bergen. Er du på de kanter, bør du absolutt ta deg en tur innom dette helt spesielle stedet som både kan by på en utmerket Diner-meny og et unikt miljø hvor gjester i alle aldre trives godt.  

Hurtigruteskipet Trollfjord
240 forventingsfulle passasjerer entrer skipet for å oppleve "verdens vakreste sjøreise" i kombinasjon med norske matskatter. Det er flere ting som til sammen skaper noe du ikke finner andre steder. Det er selvfølgelig mange vakre naturopplevelser på denne sjøreisen, og det er at disse kombineres med vareleveringer og på- og avstigninger på små plasser langs ruten, gir en følelse av at dette er noe ekte. Dette er ikke en Disney-opplevelse sier hotellsjef Truls Are Hoff.

Kverneriet
De svenske brødrene Victor og David Dörrich hadde lenge syslet med ideen om å lage et spennende og annerledes burgerkonsept som la vekt på det håndverksmessige. Når Davids kone gikk gravid, bestemte de seg for å flytte til Tønsberg, og åpnet Kverneriet der i mars 2013.
- I sommersesongen hadde vi mange turister innom. Mange av dem besøker nå jevnlig den andre restauranten vår på Majorstua, forteller Tuva Bohne Setnøe som sammen med Victor driver Oslo-avleggeren av Kverneriet som ble åpnet i 2015.
Det å få servert en god burger er in. Det er i utgangspunktet et veldig greit og enkelt produkt. På Kverneriet på Majorstua har baren en sentral plass i lokalet. - Vi selger stadig mer drinker og det er selvfølgelig hyggelig, sier Tuva.  

Les mer om nominasjonen og de nominerte i SMAK nr. 6 2016 som er ute nå.